JavaScript Menu by Deluxe-Menu.com

HAAKARM

Container-haaksysteem
 
Augustus 2013

Als gespecialiseerd vervoerder heeft DBT recent geïnvesteerd in een combinatie vrachtwagen met aanhanger dewelke voorzien is van een zwaar hydraulisch haakarmsysteem.
Daarmee kunnen we containerbakken tot 8 meter lengte (40 m³) optrekken en vervoeren.
Het systeem is ook voorzien van flats om 2 x 20 voet zeecontainers te vervoeren.
Het multifunctionele containersysteem kan de lading eventueel ook achterwaarts kippen.

Vrachtwagens brengen uw vracht van A naar B. Wij brengen je overal.Opleiding Code 95

November 2012

DBT organiseert regelmatig opleidingsdagen voor vrachtwagenchauffeurs, zowel voor eigen medewerkers, maar ook voor chauffeurs van andere bedrijven. In 2012 werden al meer dan 300 personen opgeleid. Opleidingen als rij- en rusttijden, schadepreventie, lastverdeling, en allerhande andere zaken komen aan bod in het nascholingsprogramma voor de chauffeurs.
De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid voor beroepschauffeurs schrijft voor dat elke chauffeur voor september 2016 een 35 uren opleiding moet volgen binnen een periode van 5 jaar. Enkel op die manier kan de beroepschauffeur zijn rijbewijs behouden.
Deze Europese richtlijn heeft als doel om de verkeersveiligheid initieel te vergroten.
DBT wil echter niet tot de einddatum in 2016 wachten, en schoolt nu haar mensen al volop bij door actief te werken aan een uitgebreid opleidingsbeleid.
Door regelmatig chauffeurstrainingen te organiseren kunnen zaken als milieubewust rijgedrag, en reductie van brandstofverbruik en CO2-uitstoot beter onder controle gehouden worden.

Lang nadat de prijs vergeten is, wordt kwaliteit nog herinnerdDuurzame energie: Zonnepanelen.

Augustus 2012

DBT installeerde recent fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak van de werkplaatsen en magazijnen in het industrieterrein Magermanse Heide in Kalmthout.

Hierdoor wordt deze zonne-energie omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen wordt via een inverter aan het elektriciteitsnet gekoppeld. De energie die niet wordt gebruikt, wordt doorgesluisd naar het energiebedrijf. Daardoor loopt onze elektriciteitsmeter terug.
DBT werkt hierdoor een stukje mee aan een groenere wereld
.DBT installeert nieuwe openbare spiegelafstelplaats.


Juli 2011

Automobilisten en vrachtwagenchauffeurs mopperen geregeld op elkaar. Vaak uit onbegrip. Vrachtwagens zijn echter gewoon grotere auto’s. Dat betekent dat ze minder wendbaar zijn, moeilijker kunnen uitwijken en een langere remweg nodig hebben. Vrachtwagens vragen dan ook wat extra ruimte.
DBT draagt zichtbaarheid en veiligheid op de weg hoog in het vaandel. Daarom installeerde de Vlaamse Overheid recentelijk een nieuwe spiegelafstelplaats op onze terreinen, volgens de nieuwste normen.
Onze spiegelafstelplaats is voor iedereen toegankelijk en beschikbaar.
Want samen op de goede weg is veiliger voor iedereen !

Bekijk de campagne via www.gewoongroter.be.
Nieuwe Combi-Bulk trailer

Mei 2011

DBT Bulkvervoer neemt een nieuwe combi-trailer in gebruik.
Deze is bestemd voor het vervoer van GMP-goederen (veevoeders/meststoffen/grondstoffen/additieven).
De trailer is gecompartimenteerd, en kan middels een lossluis bulkgoederen lossen in een stortput, en kan ook verschillende produkten in silo blazen.
De trailer is open aan de bovenkant, waardoor er ook met een bulldozer kan geladen worden.
(foto volgt)laatste nieuwsWenst u op de hoogte te blijven?
Vul dan onderstaande gegevens in.
Email:
Naam:
Voornaam:

Belcert ovam