JavaScript Menu by Deluxe-Menu.com

Container transport

Vervoer van zeecontainers. Dat is waar het bij DBT Logistics voornamelijk om draait. Het nut en gebruiksgemak van de zeecontainer heeft zich vanaf eind jaren ‘50 meer dan bewezen. Door de globalisering van de wereldindustrie, is veraf plots dichtbij, en door de flexibiliteit in de transportmodi wordt meer dan 90 % van alle ladingen in de wereld momenteel per zeecontainer aan- of afgevoerd. Containers maken het vervoer van stukgoederen veel goedkoper dan vroeger. Voor vele producten zijn ze dan ook bijna de enige manier van transport geworden.

Per jaar vervoert DBT Logistics meer dan 10000 containers, veelal van en naar de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam. Midden in de haven van Antwerpen heeft DBT Logistics een site, van waaruit de planning en organisatie van deze ritten gebeurt.

De meest diverse goederen worden vervoerd, zoals verse groenten en fruit, primaire grondstoffen en ertsen in bulkcontainers, de meest diverse chemicaliën, over voedingswaren en speelgoed, tot hout, en afgewerkte produkten zoals auto’s, electronica of kledij.

DBT heeft mogelijkheden om alle mogelijke containers te behandelen en transporteren, gaande van standaardcontainers (20/30/40/45 Ft containers), highcubecontainers, koelcontainers, flatracks, open-top containers, vloeistoftanks en bulkcontainers.

DBT Logistics heeft zich gespecialiseerd in het vervoeren van gevaarlijke stoffen in containers, het zogenaamde ADR-vervoer. Al onze medewerkers beschikken over een ADR-getuigschrift, en alle vrachtwagens hebben een veiligheidsuitrusting aan boord, voor het vervoeren van gevaarlijke produkten.

Tevens hebben we de beschikking over chassis die voorzien zijn van zware stroomaggregaten, zogenaamde “genset-chassis”. Daardoor is het mogelijk om gekoelde containers van stroom te voorzien, zodat de koelmotor de lading tijdens de rit kan blijven koelen of verwarmen tot op de bestemming.

Tevens zijn wij gespecialiseerd in het vervoeren van afvalprodukten in containers. DBT Logistics is erkend door de OVAM (Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) als erkend vervoerder en erkend overbrenger. (zie certifikaat)

DBT Logistics kan containers op de grond plaatsen door middel van een SIDELOADER-chassis. Twee zware kranen zorgen ervoor dat zowel 20 Ft, 30 Ft, 40 Ft of 2 x 20 Ft in een vlotte beweging horizontaal van op op het chassis kunnen worden geplaatst. Het 4-assig chassis kan door de chauffeur hydraulisch bestuurd worden, zodat de sideloader toch op moeilijk bereikbare plaatsen uw containers kan af- of opzetten. We kunnen hier ook containers mee op elkaar stapelen, en dit tot 35 ton.

DBT Logistics: leverancier van maatwerk.

Belcert ovam