JavaScript Menu by Deluxe-Menu.com

Spiegelafstelplaats

Elke beroepschauffeur is zelf verantwoordelijk voor het juist afstellen van de spiegels. Zo’n afstelling is individueel bepaald, afhankelijk van de lengte en zithouding en mede gebaseerd op de ervaring van de chauffeur. Een goede afstelling van de spiegels rijdt prettiger en kan letterlijk levens redden. 

Naast de aanwezigheid van allerlei spiegelsystemen waardoor de chauffeurs voor en naast de vrachtwagen een goed zicht hebben, is het natuurlijk net zo belangrijk dat de chauffeurs deze systemen goed kunnen gebruiken. 

Ten eerste door ze goed af te stellen en ten tweede door er regelmatig in te kijken. Erin kijken is en blijft een taak van de chauffeur, maar DBT helpt wel bij het goed afstellen van de spiegels door op haar terreinen een spiegelafstelplaats ter beschikking te stellen.Aansluitend op het bewust omgaan met het veiligheidsaspect van zowel personen als lading, hebben de DBT-chauffeurs de beschikking over een eigen spiegelafstelplaats.

Onze spiegelafstelplaats is een handig hulpmiddel dat bestaat uit getekende vakken die de verplichte zichthoeken van de spiegels laten zien. Op deze spiegelafstelplaats stellen de chauffeurs de spiegels van hun vrachtwagen juist af, zodat ongevallen voorkomen kunnen worden.

De DBT-spiegelafstelplaats voldoet aan de nieuwste EU-eisen.Belcert ovam